Салат “наречений”
Салат “Наречений” – шикарне блюдо для святкового столу. Його яскравий зовнішній вигляд підкорить всіх гостей. В основі салату лежить рибні консерви горбуші. Верхівка салату містить прикраса з солоної червоної риби, яка також вносить корективи в основний смак страви. Викладає салат шарами у вигляді довгастої півсфери. Ця страва сподобається всім любителям рибних салатів.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Горбуша консервована – 1 банку
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 120 р.
- Цибулю зелений – 50 р.
- Майонез – 200 р.
- Червона риба, консервований горошок – для прикраси
Приготування:
Картоплю і моркву заздалегідь відваріть в шкірці до готовності. Овочі остудіть і очистіть. Картопля натріть на крупній тертці, викладіть нижнім шаром на плоскій тарілці. Для формування салату підійде овальне блюдо великого розміру. Також можна викласти салат на тарілці іншої форми, надаючи йому вигляд овалу. Картопля посоліть, зверху нанесіть густу сітку з майонезу.
Консервовану горбушу звільніть від маринаду, поломайте виделкою на невеликі шматочки, викладіть зверху на картоплю, також покрийте майонезом.
Стріли зеленого цибулі промийте, наріжте, присипте ними консерви. Зробіть легку сітку з майонезу. Варену моркву натріть на крупній тертці, з стружки сформуйте наступний шар, змастіть майонезом.
Яйця відваріть “круто”, натріть на крупній тертці, викладіть на моркву. Яйця добре промажте майонезом, формуючи гладку овальну півсферу. Твердий сир натріть на тертці, присипте їм всю поверхню салату.
Салат на 30 хвилин поставте в холодильник для просочення шарів. Перед подачею прикрасьте його смужками з консервованого горошку. З червоної риби сформуйте невеликі трояндочки, викладіть їх в середині по всій довжині салату, прикрасьте свіжою петрушкою.