Підбірка моїх кращих рецептів з капустою. Легкий вітамінний салат – відкриття цієї зими
Записки пенсіонерки. як приготувати смачні капусники, соковитий гарнір на вечерю і освіжаючий вітамінний салатик. Це дуже смачно, обов’язково спробуйте приготувати.
Додайте опис
Білокачанна капуста. Здавалося б звичайний і нічим не примітний овоч, однак, вона дуже корисна. У ній багато вітамінів, кислот, вона містить легкозасвоювані вуглеводи. Капуста покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, а також допомагає підтримувати імунітет, особливо в зимовий час. Капуста ще й дуже смачна, її люблять усі в нашій родині, тому готуємо ми її часто.
У нас давно з’явилося кілька найулюбленіших рецептів, про які я сьогодні і розповім.
1. Особливо люблю – ледачі капусники. Готуються просто і швидко, а виходить дуже смачно і ситно.
Додайте опис
У миску розбиваємо одне яйце, трохи солі і 1/2 ч. л. цукру. Все це добре перемішуємо вінчиком.
Додайте опис
Потім додаємо 3 ст. л. сметани і знову перемішуємо. Кладемо 1/3 ч. л. соди 1 ч. л. солодкої паприки. Після чого 7 ст. л. борошна висипаємо частинами, кожен раз добре перемішуючи. Консистенція повинна вийти як у густої сметани.
Додайте опис
Прибираємо тісто в сторону і робимо начинку. Дрібно нарізаємо 1/2 цибулини. На крупній тертці трьом одну моркву і дрібно рубаємо 250 г капусти.
Додайте опис
А також нарізаємо пучок кропу.
Додайте опис
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву і тушкуємо ще 5 хвилин.
А потім вже кладемо капусту, перемішуємо, наливаємо трохи води і тушкуємо до готовності.
Додайте опис
Готову капустяну начинку солимо за смаком і додаємо нарізаний кріп. Начинку з’єднуємо з тестом і добре перемішуємо.
Додайте опис
А потім смажимо як звичайні оладки до рум’яної скоринки з двох сторін.
Додайте опис
Ось і все, наші капусники готові. Виходить самостійне блюдо, яке швидко розлітається. Адже всім дуже смачно. Обов’язково спробуйте.
Додайте опис
2. Ще ми дуже любимо гарнір з капусти з рисом в томатному соусі. Він чудово підійде для легкої вечері.
Додайте опис
Третина однієї моркви нарізаємо кружечками.
Додайте опис
Половину цибулини дрібно нарізаємо і шаткуємо капусту.
Додайте опис
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву. Готуємо до рум’яного кольору цибулі.
Потім додаємо капусту і обсмажуємо до м’якості і золотавості.
Додайте опис
Наливаємо 150 мл томатного соку і трохи води, щоб вміст повністю було в соусі. Все добре перемішуємо і додаємо 1 ст. л. рису. А також солимо і перчимо за смаком.
Додайте опис
Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності рису і випаровування зайвої рідини. Ось і все, смачний гарнір готовий, можна подавати.
Додайте опис
3. Ну і звичайно капустяний вітамінний салатик. Дуже простий у приготуванні, готується всього пару хвилин, а виходить ну дуже смачно і свіжо.
Беремо 1/4 качана капусти і тонко шаткуємо.
Додайте опис
Одну моркву тремо на тертці для корейської моркви або просто на крупній тертці.
Додайте опис
Один огірок нарізаємо соломкою.
Додайте опис
Такий же соломкою нарізаємо половину солодкого перцю.
Додайте опис
І дрібно поріжемо невеликий пучок петрушки. Всі підготовлені інгредієнти змішуємо, додаємо 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. цукру і сіль за смаком і трохи рослинного масла. Перемішуємо.
Додайте опис
Після приготування краще дати йому трохи часу постояти, так він дасть сік і буде ще смачніше. Ми його часто додаємо до основної страви або це може відмінним вечірнім перекусом.
Додайте опис
Ось така невеличка добірка рецептів з капустою у мене вийшла. Все дуже просто і швидко готується, але при це смачно і корисно.
Всім приємного апетиту!
А ви любите капусту? Діліться своїми улюбленими рецептами в коментарях.
Інші наші статті:
_______________________________________________________________________________
Наше життя в реальному вре