Рецептики

Німецький картопляний салат: бюджетне блюдо на кожен день

Німецький салат з вареної картоплі, солоних огірків і копченої ковбаси – легко і просто готується, виходить смачним і прекрасно різноманітить ваше щоденне меню. Крім того, такий салат можна подати як закуску для гостей. Сорт ковбаси вибирайте на свій смак. Час приготування: 15 хвилин (без урахування варіння і охолодження картоплі). Кількість порцій: 6.

Етапи приготування:

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти: картоплю відварюємо в мундирі, даємо йому повністю охолонути і очищаємо від шкірки, цибулю очищаємо від лушпиння.

Інгредієнти для приготування німецького картопляного салату

2. Цибулю нарізаємо півкільцями, злегка мнемо пальцями, кладемо в невелику миску і заливаємо маринадом. Даємо постояти 10 хвилин. Готуємо Маринад так: у воду кладемо цукор і сіль, перемішуємо до повного розчинення, додаємо оцет.

3. Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в глибоку миску. Солоні огірки також нарізаємо невеликими кубиками. Кількість огірків може відрізнятись від засолу огірків і вашого особистого смаку. Дотримуємося правила: кладемо менше, пробуємо і при необхідності додаємо.

4. Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо невеликими брусочками. Маринований лук відкидаємо на сито і даємо стекти зайвої рідини. Потім додаємо в салат. Салат солимо, перчимо і заправляємо рослинною олією без запаху.

5. Все ретельно перемішуємо, викладаємо в салатник і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Докладний список інгредієнтів:

  • Варена картопля – 3 шт
  • Солоні огірки – 200 г
  • Копчена ковбаса – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Рослинне масло – 1-2 столових ложки

Для маринаду:

  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Оцет (9%) – 1 столова ложка