До святкового столу – народне “червоне море”. Салат, який можна їсти вічно)).
Ми, звичайно, можемо з вами стверджувати, що ще наші бабусі готували цей салат, але, на жаль. Я точно знаю (майже до року) і час його появи і привід для його створення. Чесно кажучи, прочитавши рецептуру, я в захват не прийшла. Моя думка кардинально змінилося, коли я салат спробувала, а вже, коли я зрозуміла, що це мій улюблений конструктор (я тебе зліпила з того, що було. ), то салат прописався у всіх святкових меню і я готую його останнім. Думаю, ви самі відповісте на питання – чому? )))
cookpad. сомКак бачите, скільки хазяєчок, стільки і видів одного і того ж салату))
Єдина вимога до салату – наявність 1 упаковки крабових паличок (краще хорошої якості), ну а далі ми будемо збирати салат – ПРАВИЛЬНО – з того, що в нас залишилося від інших салатів і страв.
Я перерахую основну базу, але ви можете фантазувати так, як вважаєте правильним, бо смачно буде все одно.
1 упаковка паличок
1 частина вареної курки (хоч голяшка, хоч гомілка, хоч крильця, хоч частина грудки). Бульйони у нас відлітають, а окремо взята куряча нога може і подзатеряться в надрах холодильника. До речі, можете використовувати так само шматочки курочки-гриль.
1 болгарський перець (хоч червоний, хоч жовтий, хоч по третині з червоно-жовто-зеленого – не суть)
1 маленька сира морквина
1 нещасний пластиковий помідор
1-2-3 шматочки будь-якого залишився від салатів і нарізок сиру
2-3 варених яйця
Сіль, перець, майонез, табаско
Опціонально: будь-яка залишилася зелень, в тому числі і зелений лук і навіть четвертинку звичайного лука. Будь полуогурец (таке трапляється), а ще краще шкірку від свіжого огірка. Будь полуяблоко (без насіння, звичайно). Якщо залишилася ложка сметани або трохи квасоляного майонезу – додайте їх.
Нехай вас не введе в оману вся ця “купа” продуктів. Це не звалище і не бурда. Досвідчений кухар б вам відповів, що в цьому салаті є три яскравих смакових моменту – свіжий аромат морепродуктів, м’який аромат курячого м’яса і соковита акцентность болгарського перцю. Всі інші продукти просто складають почет короля, та ще й дають нам можливість з’їсти смачний новий і ЗАЙВИЙ салатик))
А готується все до примітивності просто:
Все нарізаємо на дрібні кубики, моркву тремо на найдрібнішій тертці, яйця і сир – на крупній. Змішуємо, заправляємо майонезом (без фанатизму, пара ложок буквально), солимо, перчимо, даємо чилі-гостринку і викладаємо в салатницю.
І нехай салат називається “Червоне море” і він повинен бути, теоретично, якимось кораловим – мені все одно. Мені просто смачно!