Рецептики

Cалат Столичний: репецт приготування

Прекрасний салат для холодного часу року, коли свіжих та смачних овочів немає і ціна на них дуже висока. Я часто готую салат “Столичний” на свята, він нам дуже подобається. Цей салат раніше подавали у всіх ресторанах і їдальнях, він був дуже популярним, його готували майже всі господині до будь-якого свята. І навіть зараз салат “Столичний” користується популярністю і його часто подають до столу, коли приходять гості.

Існують різні варіанти приготування цього салату, але я хочу поділитися з вами рецептом в класичному виконанні, робиться все дуже просто і швидко.

Для приготування салату нам знадобиться філе вареної курки або індички 250 грамів. Я відварюю філе на пару в мультиварці, це дуже зручно і швидко. Відварене філе потрібно порізати невеликими кубиками і перекласти в салатник.

Далі беру три невеликих відварених картоплі. Всі овочі я варю в мультиварці на пару, таким способом вони не насичують стільки вологи, як якщо б варилися у воді в каструлі. Картопля так само нарізаю дрібним кубиком і перекладаю в салатник. Потім беру одну варену моркву. Моркву дрібно ріжу кубиками і додаю до курки та картоплі. Слідом беру один свіжий огірок, який так само нарізаю кубиками. Якщо шкурка у огірка гірчить, то краще її зрізати. Потім беру два маринованих огірка, саме маринованих, а не солоних, не плутати. Мариновані огірки нарізаю дрібним кубиком і перекладаю в салатник до решти інгредієнтів.

Так само в салат обов’язково йде варене яйце. Два яйця дрібно шаткую і додаю в салат. Звичайно ж в класичний салат “Столичний” йде консервований горошок. Я додаю половину банки, цього цілком достатньо. Салат заправляю майонезом, на таку кількість інгредієнтів 200-200 грамів буде достатньо. А краще, звичайно, якщо зробити самому домашній майонез, тоді салат буде тещі смачніше!

Так само обов’язково додаю в салат одну чайну ложку гірчиці. Все перемішую акуратно і салат готовий! Смачний, простий і доступних продуктів, спробуйте приготувати салат “Столичний”, він вам сподобається!